Du forkæler dit barn med en kapok dyne

Du forkæler dit barn med en kapok dyne

Kapok betegnes som den letteste naturfiber i verden, og er blandt andet seks gange lettere end bomuld. Kapok vokser i kapsler på træer. Inde i kapslerne findes kapok, som er naturfibre af frøhår, der er mellem en og 3 cm lange. Kapoktræerne vokser vildt i Asien, Østafrika og Sydamerikas regnskove, og regnes mange steder som et helligt træ. Blandt andet Maya-indianerne kalder kapoktræet for verdenstræet, og træerne får lov til at blive stående ved rydning i de tropiske regnskove. Træerne kan blive op til 70 meter høje, og hvert træ bærer mere end 3000 frøkapsler. Disse mange kapsler indeholder de lækre silkeagtige fibre, som kan bruges til mange gode formål.

Kapok kan blandt andet bruges som stoppemateriale til madrasser, tøjdyr og dyner, men faktisk også i redningsbælter, da det kun vanskeligt fugtes og sammenpresset kan bære sin vægt 30-40 gange. Generelt har kapok mange unikke egenskaber. Det er 100 procent økologisk og også temperatur regulerende. Desuden kan støvmider ikke leve i kapok, og produktet er dermed antibakterielt. Lider du af støvmideallergi skal du også vælge kapok. Du slipper ganske enkelt helt for disse problemer med kapok i dine dyner og puder. Kapok er også den oplagte løsning til børn. Mange erfaringer og undersøgelser viser, at børne, der sover med kapok dyner i langt højere grad beholder dynen på om natten. Dette da kapok er temperatur regulerende og reflekterer varmen på en behagelig måde, og da kapok ikke suger fugt, og dit barn vil ikke opleve at vågne og være gennemblødt af sved. Endnu en fordel ved kapok er at der er tale om et naturligt forekommende råstof og dermed 100 procent biologisk nedbrydeligt. Der bliver ikke brugt hverken kemikalier eller kunstgødning i forbindelse med produktion af kapok, og al forarbejdning og produktion sker manuelt og der er ingen spildprodukter. Dermed belastes miljøet mindst muligt og CO2 udslip forekommer kun når kapokken bliver transporteret.

Hos Babynature.dk fører de et stor udvalg af dyner, puder og madrasser med kapok produceret af N-Sleep. Der er produkter til både babyer, børn og voksne og alle med økologisk kapok fyld, så du er sikker på at få det ypperste. Du kan blandt andet få økologiske rullemadrasser i en mange forskellige størrelser. Madrasserne er helt igennem med økologisk fyld og rummer rigtig mange egenskaber. Du kan få kapok puder, kapok dyner til både børn og voksne og kapok legetæpper. Men også underlag, ammepuder, hynder og mange andre spændende produkter. Specielt er en kapok dyne til voksne en super mulighed med mange unikke egenskaber, der bare giver dig den bedste søvn. Dynerne kan med tiden klumpe sammen, men så er det bare at give dem en ordentlig omgang bank og en tur i tørrertumpleren, så er de klar igen.

Endnu en interessant mulighed er en en indsats ti autostole i kapok. En super løsning, hvis du oplever at dit barn sveder meget i sin autostol. Med dette indsats undgår du dette og desuden får dit barn hurtigt varmen i en kold bil.

Men faktisk kan du også få kapok i løs vægt. Du køber poster med 500 gram af kapok høstet i Indien, så du skal kan bruge kapok, hvor du har brug for det.

Comments are closed.