Kan sportsskader behandles med ispose?

Kan sportsskader behandles med ispose?

Der findes forskellige slags isposer – og mangler du en ispose kan en pose frosne ærter også klare opgaven. Der findes poser som hele tiden skal ligge i en fryser og så findes der poser der bliver kolde når du bryder posens indhold.

De første kan du bruge igen og igen, mens engangsisposen kun kan bruges en enkelt gang. Det er typisk dem du har med til sportsstævner. Hjemme i klubben kan du have isposer i fryseren. På sigt kan klubben spare en del penge på den konto.

Hvornår skal du bruge en ispose?

Las os først lige besvare det første spørgsmål – ja, du kan godt behandle en sportsskade med ispose. Men det fjerner ikke skaden. Det forebygger at skaden bliver værre og så lindrer det at køle det skadede område ned.

Isposen skal du bruge når du får en skade som risikerer at giver hævelser. Det er typisk når et led vrides ud af position eller ved meget kraftige stød eller slag.

Posen lindrer

Isposen lindrer skaden ved at køle blodkarrene ned og forhindre blodet i at samle sig omkring skaden så der opstår hævelse. Samtidig fortager smerten sig så det ikke gør så ondt.

Men pas på at den frosne pose ikke har direkte kontakt med huden, det kan nemlig give overfladiske forfrysninger. Isposen er mest effektiv lige efter at skaden er sket, men den kan også bruges i op til et døgns tid efter.

Du kan købe isposer hos YouCare.

Efter skaden

Selvom skaden kan føles slem, så behøver den ikke at være det. Efter brug af isposen skal du holde det skadede område i ro så det kan hele.

Undersøg om der er sket noget mere alvorligt eller om du kan nøjes med et par hviledage. Lad være mere at træne hvis det bliver ved med at gøre ondt.


Comments are closed.