Grønne tage er smarte for både private og virksomheder

Grønne tage er smarte for både private og virksomheder

Har du en bygning med et fladt tag, er du en af dem, der kan få glæde af grønne tage. Det gælder både, hvis du er privat, og hvis du har en virksomhed. De grønne tage er lavet med en stenbund, hvor der gror planter. Planternes rødder holder noget af regnvandet tilbage. Det er med til at skåne kloakken. Det kan dermed gøre, at man ikke behøver at udvide sin kloak og tagrender lige med det første. Samtidig er grønne tage en flot og miljøvenlig løsning. Både på landet og særligt i byen kan den være med til at give noget mere grønt at se på. 

Anlægsgartnerfirmaet Buus har mange års erfaring med at lægge grønne tage for både virksomheder og private. De var nogle af de første herhjemme, der begyndte at lave tagene, hvilket giver dem en stor ekspertise på området. 

Det vigtigste i forhold til, at du kan få et grønt tag, er, at bygningen har et fladt eller næste fladt tag. Der kan ikke laves grønne tage på bygninger med skrå tage. 

Derudover er det vigtigt, at dit hus er bygget, så det kan holde til den ekstra vægt fra det grønne tag. Taget bliver nemlig meget tungere i regnvejr, hvor det holder på vandet. Det er derfor vigtigt, at dit hus kan klare det. Det er heldigvis noget, Buus Anlægsgartner kan hjælpe dig med at finde ud af. 

Som regel vil du også skulle have tilladelse fra kommunen til at lave et grønt tag. Det er i hvert fald altid en god ide at undersøge det, inden du kaster dig ud i projektet. 

Når du får lavet et grønt tag, kan du selv være med til at vælge, hvilken type planter du gerne vil have på taget. Der er flere forskellige typer af planter, du kan vælge i mellem. 

Comments are closed.